Tenis: Simona Halep – Ce a făcut Ilie Năstase este greșit

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a patra favorită a turneului WTA de la Stuttgart, a declarat, marți, că Ilie Năstase a greșit, fără a preciza la care dintre declarațiile căpitanului nejucător al echipei de Fed Cup a României s-a referit, informează AGERPRES.
"Ce a făcut el este greșit, în opinia mea .... Felul în care a vorbit nu mi-a plăcut și nu pot accepta acest lucru'', a declarat Halep pentru WTA Insider.
Năstase, primul lider al clasamentului ATP, a făcut o afirmație caracterizată drept ''rasistă'' și ''sexistă'' de Serena Williams despre ea și copilul său nenăscut.
Într-o conferință de presă desfășurată înaintea meciului dintre România și Marea Britanie, din Fed Cup, Năstase a fost întrebat ce părere are despre faptul că Serena Williams este însărcinată. ''Vom vedea ce culoare va avea copilul. Poate ciocolată cu lapte?!'', a putut fi auzit Năstase spunând de către jurnaliști.
În alt doilea incident, în setul secund al meciului de sâmbătă dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta, la scorul de 2-1 pentru româncă, Ilie Năstase, căpitanul nejucător al României, a avut o discuție cu arbitrul de scaun, a intervenit apoi și arbitrul oficial, iar Năstase a fost trimis în tribună, pentru ca apoi să fie evacuat din incinta terenului.
Locul său pe bancă a fost luat de jucătoarea Monica Niculescu. Cîrstea a reușit apoi un break și s-a desprins la 3-1, dar meciul a fost întrerupt din nou de arbitrul elvețian. Konta a izbucnit în lacrimi și a fost nevoie ca Simona Halep să facă un apel la spectatori pentru a păstra decența în timpul meciului.
Crainicul a făcut un nou apel spectatorilor, avertizându-i că echipa României poate fi descalificată.
Cîrstea și Konta au reluat jocul după trei minute de încălzire, dar românca nu și-a mai regăsit ritmul, Konta reușind punct după punct, încheind setul cu 6-3.
Federația Internațională de Tenis (ITF) a revenit cu un comunicat și a anunțat că Ilie Năstase a fost eliminat de la întâlnirea cu Marea Britanie de la Mamaia, după mai multe incidente și ''un comportament nesportiv''. Fosta glorie a tenisului a agresat verbal, potrivit presei engleze prezente la Constanța, arbitrul, căpitanul echipei britanice și pe Konta.
"Căpitanul României Ilie Năstase a fost îndepărtat din arenă în timpul celei de-a doua partide din cadrul întâlnirii din Fed Cup dintre România și Marea Britanie de la Constanța. Domnului Năstase i s-a cerut să părăsească terenul de către arbitrul ITF Andreas Egli pentru comportament nesportiv, după ce a primit două avertismente oficiale", a arătat un comunicat al Federației Internaționale de Tenis.
Halep a menționat că a discutat cu Konta despre meciul acesteia cu Cîrstea: ''Am vorbit cu Konta după victoria ei în fața Soranei Cîrstea și totul e OK între ele, s-au întâlnit la aeroport''.