Personalizar las preferencias de consentimiento

Usamos cookies para ayudarle a navegar de manera eficiente y realizar ciertas funciones. Encontrará información detallada sobre cada una de las cookies bajo cada categoría de consentimiento a continuación.

Las cookies categorizadas como “Necesarias” se guardan en su navegador, ya que son esenciales para permitir las funcionalidades básicas del sitio web.... 

Siempre activas

Las cookies necesarias son cruciales para las funciones básicas del sitio web y el sitio web no funcionará de la forma prevista sin ellas. Estas cookies no almacenan ningún dato de identificación personal.

No hay cookies para mostrar.

Las cookies funcionales ayudan a realizar ciertas funcionalidades, como compartir el contenido del sitio web en plataformas de redes sociales, recopilar comentarios y otras características de terceros.

No hay cookies para mostrar.

Las cookies analíticas se utilizan para comprender cómo interactúan los visitantes con el sitio web. Estas cookies ayudan a proporcionar información sobre métricas el número de visitantes, el porcentaje de rebote, la fuente de tráfico, etc.

No hay cookies para mostrar.

Las cookies de rendimiento se utilizan para comprender y analizar los índices de rendimiento clave del sitio web, lo que ayuda a proporcionar una mejor experiencia de usuario para los visitantes.

No hay cookies para mostrar.

Las cookies publicitarias se utilizan para entregar a los visitantes anuncios personalizados basados ​​en las páginas que visitaron antes y analizar la efectividad de la campaña publicitaria.

No hay cookies para mostrar.

Desert cu piscoturi, crema de vanilie si banane

INGREDIENTE

aproximativ 300 gr piscoturi
350 ml lapte +1 lingurita zahar + 1 lingurita esenta de vanilie
5 banane maricele
300 ml frisca lichida indulcita
Crema de vanilie
3 galbenusuri (albusurile se pot congela sau se pot folosi la omleta)
2 linguri jumate Green Sugar (sau 4 linguri zahar)
3 linguri amidon
320 ml lapte
1 plic zahar vanilat
3 lingurite esenta de vanilie
125 gr unt nesarat (82% grasime)
Crema de ciocolata
200 gr frisca lichida neindulcita
3 linguri zahar brun
200 gr ciocolata cu lapte

MOD DE PREPARARE

Crema de vanilie:
Frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu amidonul si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie. Luam de pe foc si adaugam untul taiat bucatele, amestecand pana se topeste si se incorporeaza bine in crema. Lasam sa se raceasca usor dar nu complet.
Avem nevoie de o tava patrata de aprox 25/25 cm.
Pregatim intr-o farfurie mare si adanca, laptele aromat usor incalzit
Trecem pe rand piscoturile prin laptele aromat (le intoarcem doar rapid de pe o parte pe alta pentru ca se inmoaie foarte repede) si le asezam in tava.
Peste piscoturi intindem jumatate din crema de vanilie peste care asezam felii de banane. Peste stratul de banane urmeaza jumatate din cantitatea de frisca pe care o mixam inainte de a ne apuca de asamblat.
Urmeaza apoi din nou: un strat de piscoturi, un strat crema de vanilie, un strat felii de banane si un strat de frisca.
Dam tava la frigider pana pregatim crema de ciocolata.
Crema de ciocolata: intr-un vas amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand. Scoatem tava din frigider si intindem deasupra stratul generos de ciocolata.