Personalizar las preferencias de consentimiento

Usamos cookies para ayudarle a navegar de manera eficiente y realizar ciertas funciones. Encontrará información detallada sobre cada una de las cookies bajo cada categoría de consentimiento a continuación.

Las cookies categorizadas como “Necesarias” se guardan en su navegador, ya que son esenciales para permitir las funcionalidades básicas del sitio web.... 

Siempre activas

Las cookies necesarias son cruciales para las funciones básicas del sitio web y el sitio web no funcionará de la forma prevista sin ellas. Estas cookies no almacenan ningún dato de identificación personal.

No hay cookies para mostrar.

Las cookies funcionales ayudan a realizar ciertas funcionalidades, como compartir el contenido del sitio web en plataformas de redes sociales, recopilar comentarios y otras características de terceros.

No hay cookies para mostrar.

Las cookies analíticas se utilizan para comprender cómo interactúan los visitantes con el sitio web. Estas cookies ayudan a proporcionar información sobre métricas el número de visitantes, el porcentaje de rebote, la fuente de tráfico, etc.

No hay cookies para mostrar.

Las cookies de rendimiento se utilizan para comprender y analizar los índices de rendimiento clave del sitio web, lo que ayuda a proporcionar una mejor experiencia de usuario para los visitantes.

No hay cookies para mostrar.

Las cookies publicitarias se utilizan para entregar a los visitantes anuncios personalizados basados ​​en las páginas que visitaron antes y analizar la efectividad de la campaña publicitaria.

No hay cookies para mostrar.

Tort cu crema de vanilie

INGREDIENTE

BLAT
6 oua
1 cana zahar
1 cana faina
2 plicuri zahar vanilat
un praf sare
CREMA DE VANILIE
5 oua
700ml lapte
175g zahar
75 g faina+amidon alimentar
1 esenta vanilie
SIROP
500 ml apa
5 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 esenta rom
ORNAT
200 g piscoturi
200 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata amaruie
80 g frisca lichida
coaja de portocala confiata
200 g frisca batuta

MOD DE PREPARARE

Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.
Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.
Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in cuptor 25-30 minute.
Se incearca cu scobitoarea si cand este gata se scoate din forma si se lasa la racit.
Pentru crema se mixeaza ouale intregi impreuna cu zaharul.
Se adauga laptele, faina si amidonul, esenta si se pune pe foc.
Se amesteca continuu pana se ingroase compozitia.
Eu am folosit 50g amidon+25g faina dar se poate folosi doar faina sau amidon.
Se pune la racit acoperita cu folie alimentara.
Daca se intareste foarte tare cand se raceste se amesteca cu 2-3 linguri de frisca batuta pana capata consistenta dorita.
Pentru sirop se puna la fiert apa cu zaharul si dupa 2-3 clocote se pune la racit si se pune romul.
Blatul rece se taie in trei si se insiropeaza moderat.
Montarea se face punand foaia de jos a blatului pe platou.
Se pune crema un strat grosut si foaia a doua de blat si se preseaza putin.
Se pune inca un strat de crema si foaia de sus a blatului si se preseaza putin.
Se unge cu crema lateralul tortului si se pun piscoturi unul langa altul, de jur imprejur.
Piscoturile se pot taia daca sunt prea lungi fata de tort. Eu am taiat doar 2 cm.
Se preseaza piscoturile pe laterala si se leaga cu o bentita strans.
Pentru ornat se topeste ciocolata rupta bucati cu frisca lichida amestecand continuu pana se topeste si este omogena.
Se lasa la racit 5 minute si se toarna peste tort, incepand de la centru si niveland.
Pe deasupra se presara coaja de portocala confiata.
Eu atat am ornat dar se poate orna si cu frisca, dupa dorinta.
Se lasa la frigider cateva ore sau de pe o zi pe alta.
Eu l-am taiat dupa o ora de frigider si crema era inca destul de moale.
Se taie felii si se serveste cu frisca optional.
Pofta Buna!
TIPS-URI
1. Se poate orna dupa preferinta si pricepere.
2. Obligatoriu trebuie sa stea 3-4 ore la rece.